Βαρβάτοι επιστήμονες και τεχνικοί στη NASA,
δεν έχουν για τα γήινα προβλήματά μας έννοια,
δεν ασχολούνται σήμερα με την κοιλιά, την μάσα,
γι’ αλλού και γι’ άλλα θα χαλούν φίλοι, την ζαχαρένια!
…
Κανένα θέμα… ευτελές νοιάζει τις ΗΠΑ πλέον,
για τ’ άστρα θα σκοτίζονται, μικρά μα και μεγάλα
που λάμπουν εκτυφλωτικά σαν φώτα προβολέων,
ή τους κρυφούς τους φωτισμούς που έχουμε στη σάλα!
…
Το αχανές διάστημα λεπτομερώς το ξέρουν,
βρίσκουν ζωή στο έρεβος και… τρύπες εις τον Άρη,
χάος εδώ, χάος κι εκεί, μέχρι να καταφέρουν
να βάλουν μία και καλή, στους… ψύλλους χαλινάρι!
…
Της NASA επιστήμονες, μεγάλοι και τρανοί!
Προσπάθησαν και μόχθησαν, αλλά βρήκαν τον τρόπο
κι αντί εις τον Παράδεισο οι Αμερικανοί,
να φτάσουν σ’ ένα γνώριμο, στης… κόλασης τον τόπο!
Ο Παγκυπριώτατος
ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΗΡΟΔΟΤΕ. ΕΝΑ ΑΚΟΜΑ ΠΟΛΥ ΩΡΑΙΟ ΠΟΙΗΜΑ ΠΟΥ ΕΙΔΙΚΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΗ ΣΤΡΟΦΗ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΧΑΟΣ (ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ;) ,ΠΟΥ ΟΠΟΥ ΤΟ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΠΙΟ ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΑΡΑΜΕΝΟΥΜΕ ΨΥΛΛΟΙ! ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΥΜΕ.
Φίλε Ηρόδοτε,
Στείλε μήνυμα στην ΝΑΣΑ (έχεις τη διεύθυνση;) να σταματήσουν να ψάχνουν στο απώτερο διάστημα για να βρουν τον παράδεισο αφού είναι κάπου στο Μαρούσι. Υπάρχει και σταθμός του ΕΣΑΠ, υπάρχουν και αστικά λεωφορεία και με τα πόδια μπορείς να πας!
Όσο για το Gliwice (με τα πολλά παραδεισένια καπελάδικα) κι αυτό είναι κοντά.
Γνωρίζεις ότι έχω ακόμα το αεροπορικό εισιτήριο Katowice – Liverpool (πέντε Ευρώ – συν οι φόροι για να είμαστε ακριβείς). Τι εννοείς με γελάσανε;
Όχι Ντίνο, δεν ήξερα ότι έχεις τέτοιο εισιτήριο. Δηλαδή οι φόροι είναι κατά πολύ περισσότεροι από την αξία του εισιτηρίου.
Φύλαξε το και πού ξέρεις! One way ticket to the moon…
…κόλαση❓…
…του Dante Alighieri❓…
…σίγουρα εκεί θέλω να πάω‼️…
…με όλες τις ωραίες και πλουσιοπάροχα εξοπλισμένες με καμπύλες …πάντως τύπου και εντός των σχετικών ορίων (βεβαίως, βεβαίως)……….…….γυναίκες‼️…
…παράδεισος❓❓❓…
…με τους Αγίους και την καθημερινή προσευχή❓❓
…μπααααααα….δεν είναι για εμένα‼️…
…πολύ …..μονοτονία, μωρέ αδελφέ μου‼️…
Εντάξει Μάριε! Για εσένα να κάνει ο Θεός εξαίρεση! Θα σε στείλει στην κόλαση αλλά θα είσαι μόνος σου! Ένας άντρας με τριάντα εφτά τρισεκατομμύρια γυναίκες. Να δούμε αν θα τα καταφέρνεις με όλες 😎😎😎
…😇😈😇😈😇😈😇😈…
…😂😂😂😂😂😂😂😂…
… «παντός»…
…και …..ουχί ……….. «πάντως», όπως έγραψα,
…που είναι λάθος❗️…
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>
…τριάντα επτά …τρισεκατομμύρια
…γυναίκες είπες❓…
…μπαααά πολλές είναι…
……….100 αρκούν για εναλλαγή…
…αρκεί να είναι οι …..ωραιότερες…
…σύμφωνα με τα δικά μου κριτήρια‼️…
…………………😂😂😂😂😂😂😂……………………..
Αφού η Κόλαση και ο Παράδεισος πάνε πακέτο, τώρα που ανακάλυψαν την κόλαση υπάρχει ελπίς να βρουν και τον Παράδεισο! Να ετοιμάζουμε βαλίτσες Ηρόδοτε!
Θα αργήσουν λίγο να βρουν τον Παράδεισο Νίκο! Βρίσκεται κατά ασφαλείς πληροφορίες σε απόσταση πέντε τρισεκατομμυρίων ετών φωτός. Μέχρι τότε…, να αρκεσθείς στον συνοικισμό Παπάγου!
Έστω αργά, βήμα – βήμα με τα θετικά και τα αρνητικά η επιστήμη και η τεχνολογία προχωρούν.
Συμφωνώ! Όταν μάλιστα ο επικεφαλής των ερευνών των διαστημικών αποστολών της NASA είναι Έλληνας, ο Σταμάτης Κριμιζής από το Βροντάδος της Χίου (που ο αστεροειδής “1979 UH” έχει μετονομασθεί σε “8323 Κριμιζής” προς τιμήν του), τότε εμείς οι Έλληνες έχουμε ένα περισσότερο λόγο να υποστηρίζουμε τις έρευνες της επιστήμης. Αφού οι ρίζες της αστροφυσικής και της τεχνολογίας, ανιχνεύονται στην Ελλάδα.
Το τραγικό είναι που τα media παρουσιάζουν τα επιτεύγματα αυτά με γελοίο τρόπο (γι’ αυτόν τον λόγο τα ποιήματα μου σατιρίζουν αυτήν την γελοιότητα). Ιδιαίτερα όταν πολλές φορές έχω τονίσει πως τα ποιήματα μου απευθύνονται σε ανθρώπους που έμαθαν να γελούν και γνωρίζουν την διαφορά του σοβαρού από το αστείο!
Ευχαριστώ πολύ για το σχόλιο!
Φίλε Ηρόδοτε,
Βγάζω εισιτήριο αμέσως (με επιστροφή φυσικά) να δω αν μου αρέσει. Θα μου κάνεις παρέα; Θα περιμένω και για νέα για το που είναι ο Παράδεισος.
Μήπως κοντά στο Χαλάνδρι;
Νομίζω Ντίνο πως ο Παράδεισος είναι λίγο πιο μακριά. Στο Gliwice…😎!
Στον… Παράδεισο Αμαρουσίου δεν έχει καπελάδικα!🤣
Όταν έχεις πονοκέφαλο (που να είσαι γερός δηλαδή, υποθετικό σενάριο), αν ο γιατρός σε στείλει για αξονική πές του, θα κάτσω να πεθάνω γιατί είναι τεχνολογία που την έφεραν κάποιοι, επειδή κοιτούσαν τα άστρα.
Αγαπητέ καλέ φίλε,
Χαίρομαι για το σύντομο αλλά πολύπτυχης ερμηνείας σχόλιο!
Ίσως γιατί και το δικό μου κείμενο δίνει τροφή για πολλές σκέψεις, ερμηνείες αλλά και παρερμηνείες. Κυρίως όμως για προβληματισμούς.
1. Ευτυχώς που υπάρχουν και αυτοί που κοιτάζουν ψηλά τα άστρα. Εξ άλλου άνθρωπος σημαίνει ακριβώς αυτό! Άνω θρώσκω = κοιτάζω πάνω.
2. Ευτυχώς επίσης που η ανάπτυξη της τεχνολογίας μας παρέχει τόσες ανέσεις και ευκολίες, όπως τώρα ας πούμε, για να ανταλλάσσουμε τις απόψεις μας με ηλεκτρονικό τρόπο, χωρίς να γνωριζόμαστε!
3. Είναι ιδιαίτερα ευτύχημα που η αλματώδης ανάπτυξη της τεχνολογικής επιστήμης δεν συναντά τόσους αρνητές, ώστε να πετύχουν την άρση της προόδου της.
4. Όμως ερχόμενοι στο συγκεκριμένο άρθρο της ιστοσελίδας News 24/7 με τίτλο “Η NASA ανακάλυψε την κόλαση”, με σχετική φωτογραφία ερωτώ: ήταν ανάγκη να πάνε τόσο ψηλά και μακριά για να βρουν την κόλαση;
5. Εδώ είναι ο παράδεισος κι η κόλαση εδώ…! Στη γη, με άπειρα παραδείγματα τόσον ουσιαστικά, όσο και μεταφορικά.
6. Εάν διάβαζες την ποιητική μου συλλογή “Κατόπιν γενικής απαιτήσεως…!” θα καταλάβαινες πόσο πολύ υπέρμαχος της τεχνολογίας είμαι (και λόγω επαγγέλματος). Φτάνει να σου πω πως η συγκεκριμένη συλλογή είναι ένας συνεχής ύμνος προς την επιστήμη.
7. Παρεπιπτόντως, έχω πολλές φορές υποστεί την σωτήρια ταλαιπωρία της αξονικής τομογραφίας σε περιπτώσεις ατυχημάτων που μου συνέβησαν δυστυχώς σε εργοτάξια, κυρίως λόγω αστοχίας υλικών της τεχνολογικής επιστήμης, που με φανατισμό εμπιστεύτηκα.
Χάρηκα ειλικρινά που επικοινωνήσαμε, έστω και ηλεκτρονικά.
Με άλλα λόγια δηλαδή Ηρόδοτε “των οικιών ημών εμπιπραμένων, ημείς άδομεν”, αφού η γη μας καίγεται και εμείς κοιτάμε το διάστημα. Η ακόμα, “αφήσαμε τον γάμο” στη γη και “βγήκαμε για πουρνάρια” στο διάστημα. Η μωροφιλοδοξία ή η κενοδοξία του ανθρώπου!
Κωστάκη, το έχω κατ’ επανάληψη γράψει ότι, είναι πολύ σπουδαίο που η επιστήμη έφτασε σε επίπεδα τέτοια ακολουθώντας την ρήση της Παλαιάς Διαθήκης “κατ’ εικόνα και καθ’ ομοίωσιν” του Θεού. Όμως η υπερβολή μετατρέπει τις σοβαρές επιστημονικές προσπάθειες σε γελοίες, τουλάχιστον με τον τρόπο που προβάλλονται και δημοσιοποιούνται.